Tüm Duyurular

Linkler
M-OHS Web Sitesi
180 Increasing Safety and Security through Labour-Management Partnership
Proje Genel Bilgileri
Haberler
Farkındalık Artırma Kampanyamız Tamamlandı Albüm
12 Ekim 2022 Çarşamba, ANKARA, ZONGULDAK
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Programı kapsamında yürütülen "İşgücü-Yönetim Ortaklığı Yoluyla Emniyet ve Güvenliğin Artırılması Projesi"nin “Farkındalık Artırma Kampanyası” tamamladı.

Akademisyenler Birliği Derneğinin yürütücüsü olduğu İşgücü-Yönetim Ortaklığı Yoluyla Emniyet ve Güvenliğin Artırılması Projesi kapsamında Farkındalık Artırma Kampanyası başarıyla tamamlandı.
Kampanya kapsamında;
- 6 adet slogan,
- Web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında kullanılan 10 adet banner,
- Sosyal medyada paylaşılan 1200 gönderi ve tasarımı ile birlikte 48206 erişim 2 farklı broşür ve 2 adet poster,
- Toplamda 150 kişinin katıldığı 3 farkındalık artırma toplantısı,
- Ulusal kanallarda ve sosyal medyada yayınlanan 3 adet kısa film,
Üretilmiştir.
SLOGANLAR
Kampanya kapsamında üretilen sloganlar;
Her Hayat Bir Maden
-
İlk İşiniz Emniyetiniz
-
Günün Sonunda Sevdikleriniz Var
-
Hayatınız İçin Sadece 1 Dakika
-
Güvenliğin Farkında, Hayatın İçinde Ol
-
Karanlık Madenleri Tedbirlerinle Aydınlat


Tüm sloganlar üretildikten sonra tematik uzmanlarımıza gönderilmiş ve kendilerinden içerik onayı alınmıştır. Sloganlar tüm kampanya boyunca kullanılmıştır. Üretilen banner, poster ve broşürlerde yer verilmiştir. Sloganlar ayrıca gerçekleştirilen farkındalık artırma toplantılarında ve proje kapanış konferansında da sık sık kullanılmıştır.


BANNERLER
Kampanya kapsamında 10 adet banner üretilmiştir. Bannerlar proje web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında kullanılmıştır. Bannerlarda sloganlar da yer almaktadır. Tüm bannerlar üretildikten sonra önce tematik uzmanlara ardından da sözleşme yöneticilerinin onayına sunulmuş ve onaylanmıştır.

Poster, Broşür ve Sosyal Medya Paylaşımları

Kampanya kapsamında 2 adet poster ve 2 adet broşür bastırılmıştır. Bastırılan poster ve broşürler kargo yolu ile maden şirketlerine, sendikalara ve ilgili kuruluşlara gönderilmiştir. Poster ve broşürlerin içerikleri tematik uzmanlar tarafından, görünürlük onayları ise sözleşme yöneticilerimiz tarafından onaylanmıştır. Bastırılan poster ve broşürlerin yanı sıra sosyal medya için yüzlerce tasarım yapılıp kamuoyu ile paylaşılmıştır. Sosyal medya linklerinin yer aldığı tablo ve kargo gönderim listesi ek’e işlenmiştir. Toplamda 48.206 sosyal medya erişimine ulaşılmıştır.

Farkındalık Artırma Toplantısı – 1 Ankara

Ankara’da İşgücü-Yönetim Ortaklığı Yoluyla Emniyet ve Güvenliğin Artırılması Projesi kapsamında İSG alanında farkındalık yaratmak için Akademisyenler Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail ŞAHİN, Akademisyenler Birliği Derneği Projeler Koordinatör Dr. Tayfun FINDIK, Türk-Enerji Sen Üyeleri, Gazi Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğr. Gör. Mehmet GÜLSÜN, çok sayıda akademisyen ve iş güvenliği uzmanları bir araya geldi. Toplantıya 50 kişi katıldı.
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali desteğiyle uygulanan programı kapsamında hibe desteği alan “İşgücü-Yönetim Ortaklığı Yoluyla Emniyet ve Güvenliğin Artırılması” projesinin “Farkındalık Artırma Toplantısı” Akademisyenler Birliği Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İnsana Yakışır İşin Önemi

Akademisyenler Birliği Derneği Projeler Koordinatörü Dr. Tayfun FINDIK, maden sektöründe insana yakışır işin önemi konusunda başarılı bir proje yürüttüklerini belirtti. Proje kapsamında 150’ye yakın maden işçisine ve 20 maden yöneticisinin seminerler yoluyla farkındalıklarında çok ciddi artışlar gerçekleştirdiklerini iletti. Farkındalık artırma kampanyası hakkı bilgi veren Fındık, toplantıların katılımcılarda ciddi bir farkındalık yaratacağını ve sürdürülebilir bir şekilde bu farkındalığın artması için çalışacaklarını iletti.
Katılımcıların Beklentileri ve Soruları Cevaplandı
Toplantıda söz alan Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Volkan YILMAZ, iş güvenliği kültürünün oluşmasında çalışanlar kadar işverenlerin de çok çaba göstermeleri gerektiğini belirtti. Bu mantıkla projenin Çalışan-İşveren ortaklığına odaklanmasından dolayı tebrik etti.
TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saleh SULTANSOY, Akademisyenle Birliği Derneğinin her geçen gün kapasitesinin arttığını dile getirdi. İş dünyasına proje kapsamında sunulan bilgi ve tecrübeleri değerlendirdi.
Projenin gelecek faaliyetleri hakkında bilgiler verilerek toplantı tamamlandı.


Farkındalık Artırma Toplantısı – 2 Zonguldak

Zonguldak’ta İşgücü-Yönetim Ortaklığı Yoluyla Emniyet ve Güvenliğin Artırılması Projesi kapsamında İSG alanında farkındalık yaratmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Levent Kenan KİBAR, Akademisyenler Birliği Derneği Projeler Koordinatörü Dr. Tayfun FINDIK, Türk-Enerji Sen Zonguldak Şube Başkanı Selami YOĞURTÇU, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Toksikoloji Anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Bensu KARAHALİL, Gazi Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğr. Gör. Mehmet GÜLSÜN, TTK mühendisleri ve iş güvenliği uzmanları bir araya geldi. Toplantıya 50 kişi katıldı.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali desteğiyle uygulanan programı kapsamında hibe desteği alan “İşgücü-Yönetim Ortaklığı Yoluyla Emniyet ve Güvenliğin Artırılması” projesinin “Farkındalık Artırma Toplantısı” Türk Enerji Sen’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İSG KÜLTÜRÜ SAĞLAM TEMELLERE OTURMALI
Toplantı, Akademisyenler Birliği Derneği projeler koordinatörü Tayfun FINDIK’ın açılış konuşması ile başladı. Fındık, projenin ve toplantının amacını katılımcılara açıklayarak iş sağlığı ve güvenliği kültürünün sağlam temellerle oluşturulmasının ne denli önemli olduğunu vurguladı. İş gücü – yönetim ortaklığının sağlanmasının İSG alanındaki önemli adımlardan biri olduğunu anlattı.


YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Levent Kenan KİBAR ZOOM bağlantısıyla toplantıya katılarak TTK mühendisleri ve iş güvenliği uzmanlarına İş Sağlığı ve Güvenliğinin ve İş gücü – Yönetim ortaklığı yoluyla oluşacak emniyet ve güvenlik artırımının önemini anlattı. İşgücü-Yönetim Ortaklığı Yoluyla Emniyet ve Güvenliğin Artırılması Projesini takip ettiklerini ve başarıyla ilerlediğini vurgulayan KİBAR, proje ekibine ve toplantıya katılanlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.


ÇİZMELERİMİZİ GİYİP MADENE İNDİK
Daha sonra Öğr. Gör. Mehmet GÜLSÜN tarafından Güvenlik Kültürü, Temel Prensipler, AB Müktesebatı ve Kanunlar konularında demeçler vererek katılımcılarla bilgi paylaşımında bulundu.
Toksikoloji alanında Türkiye’nin sayılı uzmanlarından olan Prof. Dr. Bensu KARAHALİL, konuşmasında “Ben Zonguldak’a yine eğitimler için daha önce de geldim, madene inmeyi istedim, mutfağına girdim. Çizmelerimizi giydik, maskelerimizi taktık, incelemeler yaptık. Siz daha iyi biliyorsunuz ki yer altı madenciliğinde sadece kömür tozu yok, bir takım başka tozlar var, silika, aspes, kurşun, krom gibi. Ben toksikoloji alanında yaptığım çalışmalarda, işin sağlık boyutunda görüyorum ki bunların hepsi sağlık için zararlı. Dolayısıyla tozun bir şekilde azaltılması gerekiyor. O nedenle koruyucu önlemleri uygulamalıyız. Bu diyaloğun işverenler ve çalışanlar arasında güçlü olması lazım. Ayrıca yine görüyoruz ki bu tozlar akciğerlere ciddi sorunlar veriyor. Sigara içenlerde bu sorunların daha fazla olduğunu görüyoruz.” Diyerek katılımcılarla düşüncelerini paylaştı.


Farkındalık Artırma Toplantısı – 2 Zonguldak
Ankara Çayırhan’da İşgücü-Yönetim Ortaklığı Yoluyla Emniyet ve Güvenliğin Artırılması Projesi kapsamında İSG alanında farkındalık yaratmak için Akademisyenler Birliği Derneği Projeler Koordinatörü Dr. Tayfun FINDIK, M-OHS Proje Koordinatörü Aydın Alperen EROL, Türk-Enerji Sen ve Akademisyenler Birliği Derneği üyeleri, SFH Madencilik yönetim kurulu başkanı Hayri Velioğlu, maden çalışanları, mühendisleri ve yöneticileri bir araya geldi. Toplantıya 50 kişi katıldı.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali desteğiyle uygulanan programı kapsamında hibe desteği alan “İşgücü-Yönetim Ortaklığı Yoluyla Emniyet ve Güvenliğin Artırılması” projesinin “Farkındalık Artırma Toplantısı” Akademisyenler Birliği Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantı, Akademisyenler Birliği Derneği projeler koordinatörü Tayfun FINDIK’ın açılış konuşması ile başladı. Fındık, projenin ve toplantının amacını katılımcılara açıklayarak iş sağlığı ve güvenliği kültürünün sağlam temellerle oluşturulmasının ne denli önemli olduğunu vurguladı. İş gücü – yönetim ortaklığının sağlanmasının İSG alanındaki önemli adımlardan biri olduğunu anlattı.

Daha sonra SFH madencilik yönetim kurulu başkanı Hayri VELİOĞLU maden çalışanları ve yöneticilerine İSG kültürünün ancak aynı amaca birlikte inanırsak tam anlamıyla sağlanacağını anlattı.

RİSK KONTROL KİTABI ÖNEMLİ BİR ÇIKTIMIZDI
İş güvenliği uzmanı ve M-OHS Proje koordinatörü Aydın Alperen EROL proje kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve projenin amacını anlattı. Madenlerde işe başlamadan önce kontrol edilmesi gereken önlemlere yönelik bir risk kontrol kitapçığı hazırladıklarını belirten EROL, işçiler ve yöneticiler için ayrı kontrol bölümleri olduğunu vurguladı. Oksijenli Ferdi Koruyucu, Yaşam Hattı ve Acil Durum Kaçış Planı hakkında bilgiler veren EROL, SFH madencilik yönetim kurulu başkanı Hayri Velioğlu’nu, maden çalışanlarını ve yöneticilerini İSG kültürünün oluşturulması için harcadıkları çabadan dolayı tebrik etti.


20 Nisan 2022 ÇarşambaYöneticiler için Seminer 3
19 Nisan 2022 SalıYöneticiler için Seminer 2
18 Nisan 2022 PazartesiYöneticiler için Seminer 1
22 Mart 2022 SalıÇalışanlar için Seminer 3
18 Şubat 2022 CumaÇalışanlar için Seminer 2
1 Aralık 2021 ÇarşambaÇalışanlar için Seminer
10 Eylül 2021 CumaGenel Katılımlı Toplantı etkinliği gerçekleştirildi.
30 Haziran 2021 ÇarşambaProje Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi
21 Haziran 2021 Pazartesiİşgücü-Yönetim Değerlendirme Komitemiz Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi.
31 Mayıs 2021 PazartesiTürkiye Maden İşçileri Sendikasının etkinliğine katılım sağladık.
16 Nisan 2021 Cumaİşgücü yönetimi gözden geçirme komitesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.
1 Mart 2021 PazartesiM-OHS Web Sitesi ve Sosyal Medya Hesapları Yayında
6 Şubat 2021 CumartesiProje Ön Toplantısı
Ana SayfaFoto AlbümHaberlerDuyurularEğitimlerEtkinliklerBelgelerİletişim
Bu internet sayfası Avrupa Birliği'nin katkılarıyla hazırlanmıştır. Yayının içeriği Increasing Safety and Security through Labour-Management Partnership Projesi tarafından oluşturulmuş olup hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
© 2021 AKADEMİSYENLER BİRLİĞİ DERNEĞİ
isahin61@gmail.com Tel:3122225683 Faks:3122225683