DİJİTAL DÖNÜŞÜMDEKİ EKONOMİDE GENÇLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ: DİJİTAL İŞ BECERİLERİNİN ARAÇ TABANLI YAKLAŞIMLA KAZANILMASI (DIGI-TR)


EĞİTİME KATIL, İŞ DÜNYASINA ADIMINI AT

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında ‘Ne İşte, Ne Eğitimde olan Gençlerin İş Pazarı Destek Programı’ uygulanmaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı Beykoz Üniversitesi’dir.

Beykoz Üniversitesi tarafından yürütülen “Dijital Dönüşümdeki Ekonomide Gençlerin Güçlendirilmesi: Dijital İş Becerilerinin Araç Tabanlı Yaklaşımla Kazanılması (DIGI-TR) Projesi” ile öğrenimine devam etmeyen ve çalışmayan gençlere eğitim yoluyla belirli iş becerileri kazandırarak istihdam edilebilirliklerini arttırmak hedefleniyor. Projenin toplam bütçesi 312.273,36 Avro olup, bu tutarın 32.067,00 Avro’luk kısmı Beykoz Üniversitesi’nin eş finansman katkısıdır.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye nüfusu genç işsizlik oranı ise %20’nin üzerindedir. Bu oran toplam işsizlik oranının neredeyse iki katıdır. Gençlerin işgücü piyasasına ve eğitime katılamamaları ekonomik refahlarını olumsuz etkilemektedir. Türkiye'nin stratejik önceliklerinden biri olan genç işsizliğin azaltılmasına yönelik geliştirilen DIGI-TR Projesinin amacı lojistik sektöründe ihtiyaç duyulan dijital iş becerileriyle gençleri geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmaktır.

Ortakları arasında Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Servis Sağlayıcıları Derneği (UTIKAD), Mars Lojistics ve Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES)’in yer aldığı proje işsiz gençleri bilgi teknolojileri ile donatmayı ve öncelikle lojistik sektöründe olmak üzere iş hayatına hazırlamayı amaçlıyor.

İlk Eğitimler Ocak 2024 ayında Başlıyor!

DIGI-TR Projesi kapsamında en az ortaokul tercihen lise veya üniversite mezunu, 29 yaşını aşmamış, öğrenimine devam etmeyen ve herhangi bir iş yerinde çalışmayan gençlere uygulamalı lojistik eğitimi verilerek dijital iş becerileri kazandırılacak. İki dönem halinde yapılacak eğitimler ile 120 gence ulaşılacak. İlk dönem eğitimleri Ocak-Mart aylarında, ikinci dönem eğitimleri Şubat-Nisan aylarında yapılacak.

Projeye katılan gençlerin öncelikli olarak lojistik sektöründe istihdamları üzerine odaklanılacak. Beykoz Üniversitesi’nde 10 hafta süreli olarak yapılacak eğitimler hafta içi tam gün uygulanacak. Proje kapsamında eğitime katılan gençlere günlük 10 Avro cep harçlığı verilecek, iş kazası sigortası ve genel sağlık sigortası yapılacak, eğitimi başarı ile tamamlayanlara iş bulmaları konusunda destek olunurken aynı zamanda aylık 50 Avro iş bulma desteği sağlanacak.

29 yaş altındaki gençlere dijital yetkinlik ve iş becerileri kazandırılması hedeflenen DIGI-TR Projesine başvuru www.digitr.beykoz.edu.tr üzerinden yapılabilecek.

Beykoz Üniversitesi
Kavacık, Beykoz, İstanbul
www.digitr.beykoz.edu.tr

İrtibat kurulacak kişiler ve görevi :
Prof. Dr. Selahattin KURU Rektör Yardımcısı
Proje Koordinatörü

Prof. Dr. Baki AKSU
Rektör Yardımcısı
Proje Koordinatörü


Telefon numarası : 0 (216) 912 22 52
E-posta adresi : digitr@beykoz.edu.tr

Tüm Duyurular

Linkler
DIGI-TR
43 Lot- Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Progr...
Proje Genel Bilgileri
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılı verilerine göre; Türkiye nüfusu 82.003.882 olup, bunun 19.247.865'ini (%23,5) 15-29 yaş grubundaki genç nüfus oluşturmaktadır. 15-24 yaş grubundaki genç işsizlik oranı %20,3'tür. Bu oran, %11 olan toplam işsizlik oranının neredeyse iki katıdır. Gençlerin işgücü piyasasına ve eğitime katılamamaları ekonomik refahlarını olumsuz etkilemektedir. Gençlerin işsizliği ve hareketsizliği sosyal ve psikolojik sorunlara ve özgüven kaybına neden olabilir. Bu durum üretim kaybına ve genç işgücünün kullanılmamasına neden olabilir, çünkü edinilen beceriler ve eğitim kazanımı kaybolabilir. Ayrıca gençleri istihdam ve eğitim dışında bırakma süreçlerinin uzunluğu sosyal dışlanma riskini de beraberinde getirmektedir.
İletişim
İl:İSTANBUL
Proje Adı:Lot- Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı - Ref. No. 43 Beykoz Üniversitesi
e-posta:selahattinkuru@beykoz.edu.tr

Telefon:(0216) 912 22 52
Faks:
Adres:Orhan Veli Kanık Cad. No:114 Kavacık-Beykoz/İstanbul
Website:
Website:digitr.beykoz.edu.tr
Ana SayfaFoto AlbümHaberlerDuyurularEğitimlerEtkinliklerBelgelerİletişim
Bu internet sayfası Avrupa Birliği'nin katkılarıyla hazırlanmıştır. Yayının içeriği Lot- Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı - Ref. No. 43 Beykoz Üniversitesi Projesi tarafından oluşturulmuş olup hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
© 2023 BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ
selahattinkuru@beykoz.edu.tr Tel:2169122252 Faks:2164139520