Tüm Duyurular

362 Lot- Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının...
Proje Genel Bilgileri
Genel Amacı
Bu program, İstanbul'daki imalat sektöründeki beceri ve cinsiyet eşitsizliğini azaltmayı hedeflemektedir. Projenin genel amacı, İstanbul'daki imalat sektöründe çalışan hem kadınların hem de erkeklerin becerilerini geliştirmek, dijital dönüşümü hızlandırmak ve cinsiyet eşitliğini teşvik etmektir. Bu hedefe ulaşmak için, proje kapsamında bir dizi eğitim programı düzenlenecek ve İstanbul'daki imalat sektöründe çalışan kadınların ve erkeklerin dijital becerilerini geliştirmelerine destek sağlanacaktır. Ayrıca, projenin bir parçası olarak bir dizi analiz yapılacak ve İstanbul'daki imalat sektöründe çalışan kadınların ve erkeklerin beceri düzeyleri, dijital dönüşüm sürecindeki ihtiyaçları ve diğer ilgili faktörler hakkında bilgi toplanacaktır. Bu bilgiler, İstanbul'daki imalat sektöründe çalışan kadınların ve erkeklerin becerilerini geliştirmek için özel olarak tasarlanmış eğitim programlarına dahil edilecektir. Projenin sonuçları, İstanbul'daki imalat sektöründe çalışan kadınların ve erkeklerin becerilerini geliştirmek için benzer projelerin tasarlanmasına ve uygulanmasına yardımcı olacaktır.

Özel Amacı
Genel Amaçlar: İmalat sektöründe işgücündeki becerileri geliştirmek ve İleri Sanayi Stratejisi kapsamında dijital dönüşüm için beceri ve cinsiyet uçurumunu kapatmak amacıyla imalat sektörünün uyum yeteneğini artırmak.

Özel Amaçlar:

- İmalat sektöründe geleceğin işlerini yerine getirmek için gerekli olan becerileri sunarak, mevcut ve gelecekteki çalışanların kapasitesini artırmak; Altı teknoloji dikeyinin üç seviyesinde eğitim modülleri sağlayarak Endüstri 4.0'ta çalışan işlerini yapmalarına yardımcı olmak.
- Endüstri 4.0 uygulamaları kapsamında organizasyonların ve iş gücünün uyumlu hale getirilmesine, bu uyumluluğa dair yeteneklerin cinsiyet eşitliği perspektifinde artırılmasına katkıda bulunmak.
- İmalat sektöründe Endüstri 4.0 ve otomasyon uygulamalarının benimsenmesi ile ilgili beceri ve cinsiyet uçurumu hakkında paydaşların ve bütün ekosistemin farkındalık düzeyini sürdürülebilir diyalog ve işbirliği fırsatları yaratarak artırmak.

Beklenen Sonuçlar
- Temel Araştırma / Baseline Research
- İhtiyaç Analizi / Needs Analysis
- Yol Haritası Raporu / Roadmap Report
- Ulusal Çalıştay / National Workshop
- Eğiticinin Eğitimi Atölyesi / Train-the-Trainers Workshop
- Uluslararası Konferans / International Conference
- Eğitim İçerikleri ve Müfredatlar / Syllabus / Training Contents
- Eğitmen Havuzu / A pool of Trainers

- Dijitalleşmenin Temelleri Eğitimleri: 16 tane 1 günlük (8 saat) - (OSB ve Meslek Liselerine yönelik)

- Geleceğin İşleri - FoW 101 Eğitimleri: 24 tane 3 günlük (24 saat) 6 Teknoloji Dikeyinde

- Geleceğin İşleri - FoW 201 Eğitimleri: 6 tane 9 günlük (72 saat) 6 Teknoloji Dikeyinde

- C-Level Yönetici Eğitimleri: 9 tane 1 günlük (8 saat) - Lean Manufacturing, Change/Talent Management. Cinsiyet eşitliği perspektifinde dijitalleşme ile yetenek açığının kapatılması, dijital çağda iş ve insan kaynağı yönetimi, Lean Manufacturing, Değişen ve Gelişen Yetenek ve İnsan Kaynağı Yönetimi vb. konularda.

- 6 Teknoloji Dikeyi:
- Veri Analizi ve Yapay Zeka
- Robotik ve Otomasyon Sistemleri
- IoT ve Sensör Teknolojileri
- Bulut Bilişim ve Büyük Veri
- Siber Güvenlik
- CAD - CAM Yazılımları ve Eklemeli Üretim

- Toplamda 55 ücretsiz eğitim - 1730 katılımcı hedefi
- Cinsiyet Eşitliği Yaklaşımı: Katılımcıların en az %50'sinin kadınlardan oluşması planlanmaktadır.


Ulaşılan Sonuç ve Çıktılar
- 6 adet çevrimiçi Eğitim içeriği ve Müfredat Planlama Toplantısı
- 15 eğitim içeriği / müfredatı
- 15 eğitmen
- 2 günlük Eğiticinin Eğitimi Atölyesi
- Dijitalleşmenin Temelleri Basics of Digitalization: 800 mevcut ve/veya gelecekte çalışan olacak kişiler, Meslek Lisesi öğrencileri, OSB bölgeleri.
- FoW 101: 600 mevcut ve/veya gelecekte imalat endüstrisinde çalışan/çalışacak kişiler
- FoW 201: 150 mevcut ve/veya gelecekte imalat endüstrisinde çalışan/çalışacak kişiler
- C-Level Yönetici: Toplamda 60 firmadan 180 yönetici
- Türkiye'deki İmalat Sektöründe İş Gücü Oluşturma Yol Haritası Raporu: Gelecekte İmalatın Dijital Dönüşümü
Ana SayfaFoto AlbümHaberlerDuyurularEğitimlerEtkinliklerBelgelerİletişim
Bu internet sayfası Avrupa Birliği'nin katkılarıyla hazırlanmıştır. Yayının içeriği Lot- Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı FoW - Ref. No. 362 İstanbul Sanayi Odası Projesi tarafından oluşturulmuş olup hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
© 2024 İSTANBUL SANAYİ ODASI (İSO)
bkurekci@iso.org.tr Tel:2122522900/360 Faks:2122497985