Tüm Duyurular

362 Lot- Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının...
Proje Genel Bilgileri
Haberler
Üretim Sektöründe Geleceğin İşleri: Cinsiyet Eşitliği Odağında Yetenek Gelişimi Projesi’nin Açılış Toplantısı Gerçekleştirildic
14 Aralık 2023 Perşembe, İstanbul - Türkiye / Turkey
İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Fundacio Eurecat iş birliğinde yürütülen "Üretim Sektöründe Geleceğin İşleri: Cinsiyet Eşitliği Odağında Yetenek Gelişimi Projesi"nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Fundacio Eurecat iş birliğinde, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardımlar Aracı'nın (IPA - Instrument for Pre-Accession) "İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar" bileşeni altında "Promoting Decent Future of Work Approach With a Focus of Gender Equality Grant Scheme" programı kapsamında yürütülen "Üretim Sektöründe Geleceğin İşleri: Cinsiyet Eşitliği Odağında Yetenek Gelişimi (ManuFoW)" projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

İSO Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Çoban ev sahipliğinde çevrimiçi olarak gerçekleşen açılış toplantısına AB Türkiye Delegasyonu, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Program Yöneticisi Melahat Güray ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'nden Osman Murat Çetin katıldı.

Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan İSO Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Çoban, şunları söyledi;

"İSO olarak 70 yıllık tarihimizle Türkiye'nin üretim hikayesine eşlik ediyoruz. Her yeni dönemin getirdiği yenilikleri yakından takip ederek kurum olarak yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Örneğin; Ar-Ge ve Teknoloji Şubemiz teknoloji odaklı projeler yürütüyor, Eğitim Şubemiz yaşam boyu öğrenme modeline uygun eğitimler yürütüyor. Dünya çok hızlı bir şekilde değişiyor ve gelecekte ciddi bir sayıda mesleğin ortadan kalkması öngörülüyor, insanları bu değişim karşısında yeni yeteneklerle donatmak gerekiyor. İSO olarak ciddi bir altyapı, birikime sahibiz ancak geniş çaplı projelerin verimliliği açısından kurumlararası iş birliklerinin çok önemli olduğunu vurgulamak isterim. Bugün başlangıcını gerçekleştirdiğimiz projemizin herkes için verimli olmasını diliyorum."

AB Türkiye Delegasyonu, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Program Yöneticisi Melahat Güray yaptığı kısa konuşmasında şunlara değindi;

"Geleceğin meslekleri konusu AB için çok öncelikli bir konu. Hem yeşi hem de dijital dönüşüm en önemli iki konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. 2023 yılı AB'de beceri yılı olarak kutlandı, buna uygun olarak AB Mali iş birlikleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile kamu, STK, üniversiteler, meslek liseleri ile beceri gelişimi ve dijital gelişim odaklı projeler yürütüyoruz. Bu konuda zamanla yarış söz konusu, bunun için çok hızlı hareket ediyoruz. Projenin bir diğer konusu cinsiyet eşitliği de çok önemli. Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranı ne yazık ki hala istenilen seviyelerde değil. Bu tür projelerin sürdürülebilirliği açısından iş birlikleri çok önemli."

Projenin açılış toplantısında kısa bir konuşma yapan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'nden Osman Murat Çetin de özetle şunlara değindi;

"Bakanlık olarak AB ile yürütülen projelerde 1 milyar avroluk fonun yüzde 30'u kadınların ve gençlerin istihdamını artırabilmek için kullanıldı. Kadınların ve gençlerin istihdama kazandırılması çok önemli bir konu. Bakanlık olarak geleceğin mesleklerine önem gösteriyoruz ve yeni programlar hayata geçiriyoruz. Yakın bir zamanda hayata geçirmeye hazırlandığımız bölgesel hibe programlarıyla yeni iş birliği alanlarının oluşacağı yeni projelerin ortaya çıkmasını hedefliyoruz."

Yapılan açılış konuşmalarının ardından "Üretim Sektöründe Geleceğin İşleri: Cinsiyet Eşitliği Odağında Yetenek Gelişimi Projesinin" açılış toplantısı İSO ManuFoW Proje Koordinatörü Aykan Gürcü ve Fundacio Eurecat Eğitim İnovasyon Grubu Lideri ve Dijital Eğitim Koordinatörü Santi Fort Fernandez tarafından yapılan projenin tanıtım sunumlarıyla devam etti. Yapılan sunumun ardından Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Eğitmen Alper Gerçek, İSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda Kale Grubu VP ve CIO'su Murat Erez ve İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Muhammed Erkam Kocakaya'nın konuşmacı olduğu "Endüstri 4.0 ve Yetenek Gelişimi Kapsamında Üretim Sektörünün Geleceği" konulu panel ile devam etti. Panelin ardından katılımcılardan gelen soruların konuşmacılar tarafından yanıtlandığı soru - cevap bölümünün ardından toplantı sona erdi.

Ana SayfaFoto AlbümHaberlerDuyurularEğitimlerEtkinliklerBelgelerİletişim
Bu internet sayfası Avrupa Birliği'nin katkılarıyla hazırlanmıştır. Yayının içeriği Lot- Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı FoW - Ref. No. 362 İstanbul Sanayi Odası Projesi tarafından oluşturulmuş olup hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
© 2024 İSTANBUL SANAYİ ODASI (İSO)
bkurekci@iso.org.tr Tel:2122522900/360 Faks:2122497985