*** SOSYAL MEDYA VE WEB SİTESİ BÜLTENİ *** KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde Temmuz ajandası belirlendi Albüm
13 Temmuz 2021 Salı, ZOOM
Tarihi eserlerin restorasyonunda görev alacak çalışanları sertifikalandırmak amacıyla hayata geçirilecek olan “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” proje ilerleme toplantılarının beşincisi yapıldı. Toplantıda Temmuz ayı içerisinde teorik ve pratik sınav yerlerinin belirlenmesi, arama konferansı ve çalıştayların gerçekleştirilmesi ve mesleki farkındalık kitapçıklarının hazırlanması gibi pek çok karar alındı.

AB ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi'nin Sözleşme Makamı; Operasyon Faydalanıcısı MYK olan KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde, her ay gerçekleşmesi planlanan ilerleme toplantılarının beşincisi 2 Temmuz’da yapıldı.

Toplantıya faydalanıcı kurum Yeryüzü Mühendisleri Derneği (YYM) yetkili temsilcisi Ömer Faruk Kültür, eş faydalanıcı kurum Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) yetkili temsilcisi Onur Şimşek, proje koordinatörü Ali Reyhan Esen, proje asistanı Merve Sena Kaymak, Muhasebeci Furkan Kalkan, Expert-1 İrem Güzelaydın, Expert-5 Mohammad Eyad Kamacheh, Expert-3 Sinan Bakan, Expert-4 Fatih Özbaş, Proje Danışmanı-1 Mehmet Hüsrev Subaşı, Proje Danışmanı-2 Suphi Saatçi, Proje Danışmanı-3 Zekai Celep, FSMVÜ tarafından görevlendirilen Murat Yavuz ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Esin Serttaş Yaren, Şengül Kocagül ve Emre Öztürk gibi isimler katıldı. Online ortamda gerçekleştirilen toplantıya katılan paydaş kurumların temsilcileri, sorumluluk alanlarındaki son gelişmeleri aktardı ve görüş alışverişinde bulundu.

UMS ve UY revizyon süreci hızlanacak

KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesindeki ilerleyişe ilişkin tüm katılımcıları bilgilendiren Proje asistanı Merve Sena Kaymak, arama konferansı ve çalıştay faaliyetlerinin Temmuz ayında gerçekleştirilmesinin planlandığını MYK Sektör Sorumlusu Aylin Ramanlı ile temasa geçildiğini, revizyon süreci üzerine görüşüldüğünü ve bu doğrultuda UMS ve UY revizyon sürecinin hızlanacağını anlattı. Merve Sena Kaymak ayrıca Temmuz ayı içerisinde teorik ve pratik sınav yerleriyle ilgili hazırlıkların tamamlanacağını, arama konferansı ve çalıştayların düzenleneceğini, mesleki farkındalık kitapçıklarının hazırlanacağını, proje ekibinin inceleme ve sertifikasyon süreçlerine ilişkin iç eğitimlerin tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Faydalanıcı kurum YYM yetkili temsilcisi Ömer Faruk Kültür de, seviye tespiti sağlamak amacıyla Zincirlikuyu’da bulunan meslek lisesiyle görüşme yapıldığı, ayrıca çelik ve prefabrik yapılar alanında da dernek üyelerinden destek alındığını aktardı. Proje koordinatörü Ali Reyhan Esen ise Bayındır Memursen’in bu alanda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hazırlanan UMS ve UY belgeleriyle sertifikalandırma yapılamadığını, UMS ve UY’lerin güncellenmesi gerektiğini ve KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinin bu amaç doğrultusunda hayata geçirileceğini anlattı.