*** SOSYAL MEDYA VE WEB SİTESİ BÜLTENİ *** KURAM Mesleki Sınav Merkezi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor Albüm
9 Nisan 2021 Cuma, ZOOM
Tarihi eserlerin restorasyonunda görev alacak bireylerin mesleki gelişimini ve revizyonunu desteklemek ve bu bireylere sertifikasyon sağlamak amacıyla Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilecek olan “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” ikinci ilerleme toplantısı 2 Nisan’da gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği’nin desteğiyle finanse edilen Ulusal Meslek Standartlarının (UMS) ve Ulusal Yeterliliklerinin (UY) geliştirilmesini ve revizyonunu desteklemek amacıyla tarihi eserlerin restorasyonunda görev alacak kişilere Mesleki Yeterlilik Belgesi vermek amacıyla Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilecek olan “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” için ilerleme toplantılarının ikincisi gerçekleştirildi.

Toplantıya projeyi yürüten Yeryüzü Mühendisleri Derneği (YYM) yetkili temsilcisi Dr Ömer Faruk Kültür, proje ortağı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVU) yetkili temsilcisi Dr Onur Şimşek, proje koordinatörü Yüksek Mimar Ali Reyhan Esen, proje asistanı Merve Sena Kaymak, uzmanlar İrem Güzelaydın, Mohammad Eyad Kamacheh, Sinan Bakan, Fatih Özbaş ve projenin danışmanlarından Prof. Dr. Suphi Saatçi katıldı.

Pandemi nedeniyle online gerçekleştirilen toplantıda, Proje Koordinatörü Ali Reyhan Esen Mart ayı içinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Önümüzdeki dönemin yol haritası belirlendi

Toplantıda UMS ve UY dökümanları üzerinde gerekli revizyonların gerçekleştirilmesi sonrasında gruplama ve konular hakkında bilgilendirme hazırlığı yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca bu çalışma sonrasında anket soruları düzenleyerek araştırma konferansı ve çalıştaylarda bu anket soruları üzerinden görüş alınması kararına varıldı. Arama konferansı ve çalıştaylara katılacak restorasyon konulu kurum ve kuruluşlarla dernekler, sözleşme metninde yer alan nihai yararlanıcılar ve hedef gruplar (Mimarlar Odası, Üniversiteler, firmalar ve sahada çalışanlar) belirlenip davetli listesi oluşturulacak. Diğer yandan revizyon süreçlerinin hızlanması amacıyla Expert’ler arası seviyeler üzerinden görev dağılımı da yapıldı.
Üstyapı, Altyapı, Su, Çevre, Gıda, Enerji konularında etkili ve kalıcı projeler geliştirmek için faaliyet gösteren Yeryüzü Mühendisleri Derneği (YYM), ayrıca afet durumlarında en etkili ve hızlı biçimde organize olabilmek için sürekli eğitim faaliyetlerinde bulunuyor. YYM bu proje ile Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali katkılarıyla, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde hazırlanan projeler kapsamında, Tarihi Koruma ve Restorasyon mesleki standartlarının geliştirilmesine ve bu alanda toplumsal bilinçlenmenin artırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.